Project "One of us"

 

 

Nadat ik in juni 2018 ben afgestudeerd als Vakfotograaf, vond ik het tijd om aan een eigen project te gaan werken.

 

Het project “One of us” ligt mij nauw aan het hart. Ik ben een dierliefhebber met hart en ziel en ik zie steeds vaker dat wij mensen ons gedragen als beesten. Wij als (zoog)dieren die hoog in de rangorde staan hebben in mijn ogen een belangrijke taak om onze wereld leefbaar te houden voor alle levende wezens. 

En nee, ik verwacht geen wonderen en heb ook geen extreme gedachten, maar laten we gewoon met z’n allen dicht bij ons eigen huis beginnen…… 

 

Diverse dieren uit mijn reeks “One of us” worden met uitsterven bedreigd, of staan in veel gevallen onder druk door toedoen / handelen van ons, als mens. 

Door de dieren te portretteren wil ik hun pure schoonheid laten zien. Daarmee hoop ik dat wij mensen bewust worden van het feit dat dieren, groot en klein, de moeite waard zijn om te beschermen. Leven en laten leven is mijn motto hierin.

 

In totaal ben ik bijna anderhalf jaar (ruim 600 uur) bezig geweest met de voorbereidingen, de uitvoering, het print klaar maken en alle andere zaken die bij het organiseren van de expositie “One of us” komen kijken. 

 

Alle foto’s voor dit project zijn gemaakt in Koninklijke Burgers’ Zoo.

Klik op de foto's om deze te vergroten.