· 

Zuid-Afrika 2018

Toch vroeger wakker dan ik de wekker had gezet. Niet omdat het een herrie met mensen was, of dat de wind hard door de tent blies, maar “gewoon” omdat er een paar hyena’s in de voortuin langs het hek liepen die hun gehuil ten gehore brachten. Dan moet je toch even gaan kijken ook al is het nog te donker om foto’s te maken.

 

Tja, toen was ik toch wakker dus heb ik al mijn spullen maar ingepakt en heb ik uitgecheckt. Dan maar op mijn gemak richting vliegveld. Enkele gasten hadden verteld dat ze erg druk verkeer gehad hadden onderweg en je wil het natuurlijk niet meemaken dat je in de file komt te staan en dan vervolgens je vlucht mist.

 

Onderweg ging het vlot, heel vlot, ook het inleveren van de auto ging boven verwachting snel. Ik was dan ook al om 13.00 uur kant en klaar op het vliegveld. Dan eerst maar wat eten, na alle Braai van de afgelopen dagen had ik toch echt zin in iets anders. Spaghetti, niet zo lekker als die van thuis maar wel effe wat anders. 

 

Daarna wat van links naar rechts gelopen voordat ik mijn koffer kon gaan droppen. Bij de balie de helft van mijn cameratas uitgepakt en om mijn nek gehangen, op de heenweg was die namelijk veel te zwaar en om problemen te voorkomen nu dus zo. Tuurlijk, wordt er helemaal niet gewogen…. Tas dus weer ingepakt en door naar de veiligheidscontrole. Daar was het druk, de spullen op de band en door het poortje, niks aan de hand, tas kon zo mee zonder deze te hoeven openen. Ik blijf het toch vreemd vinden hoeveel verschil er per vliegveld gemaakt wordt m.b.t. je bagage, maar goed je hoort mij niet klagen. 

 

Daarna door naar de volgende drukke rij, de paspoort / visa controle. Ook daar niks aan het handje, een stempel en door. Ik kan nu wel schrijven dat ik een gigantisch probleem had kunnen hebben met mijn paspoort. Volgens de regels moet je paspoort namelijk nog 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Zuid-Afrika. Dat was toen mijn ticket geboekt was nog wel het geval…. Alleen op de dag van vertrek kreeg ik het benauwd, mijn paspoort verloopt in januari en das dus geen 6 maanden….. Maar goed, uiteindelijk op de plaats van bestemming gekomen, alles beleeft en nu mag ik het land ook weer uit. Volgende week toch maar even een afspraak maken voor een nieuw paspoort.

 

Nu zit ik bij de gate te wachten op boarden en dan vlieg ik naar Doha, daar heb ik een uurtje om over te stappen en dan door naar Amsterdam. Als alles goed verloopt ben ik dan om 13.45 uur weer in Nederland. Daarna koffer ophalen, met de shuttle bus naar de parkeerplaats en dan door naar pa en ma. Ik heb zin in een ordinair frietje saté en een frikandel.