· 

Zuid-Afrika 2018

Een bijzonder dag vandaag. Eerst lekker lui wakker geworden bij de lodge en rond 07.00 uur op weg gegaan naar het park. Vandaag ben ik jarig en ik ga het lekker rustig aan doen, de “Big Five” is binnen en ik heb dan ook niet het gevoel dat ik nog echt iets moet vinden om te fotograferen. Vandaag dan ook maar 1 weg uitgekozen, de S25, die ben ik helemaal afgereden en daarna ook weer terug.

 

Onderweg 4 van de 5 dieren van de “Big Five” kunnen fotograferen en dan merk je ook hoe snel je verwent raakt….. Stiekem vindt je het dan toch jammer dat je die 5-de niet gezien hebt. 

Terug bij de lodge kreeg ik een heel mooi verjaardagscadeautje. Aan de overzijde van de rivier waarover we uitkijken lag een groep van 15 leeuwen, zomaar op mij te wachten. Dat was het “missende” dier van vandaag en ik kan daar dus zeggen dat ik voor de tweede keer deze vakantie de gehele “Big Five” heb kunnen fotograferen. 

 

Omdat de leeuwen lagen te slapen heb ik na het nemen van wat foto’s eerst mijn boodschappen gedaan. Daarna snel terug naar de leeuwen want misschien gingen ze ook nog wel wat doen. Helaas, buiten het optillen van hun kop of even op de andere bil gaan liggen zat er weinig actie is. Maar je hoort mij niet klagen ik heb weer een topdag gehad.

 

Vanavond weer BBQ (ofwel Braai) gegeten. Morgen wordt ik om 05.40 uur opgehaald voor een dag-safari. Ik merk dat ik inmiddels toch wel moe ben, vroeg op, weinig slapen, rijden, kijken, opletten, foto’s maken, ik wil een dagje even wat anders. Morgen dus mee op een georganiseerde safari zodat ik alleen hoef te zitten en foto’s kan maken. Ik ga wel zien wat er voor mijn lens wil verschijnen.