· 

Zuid-Afrika 2018

Vanmorgen vroeg uit bed, ik moest me om 05.00 uur melden voor de “Walking” safari. De “bush-stijl” gerepareerde autoband was nog steeds hard, dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht, maar dat was dus een aangename verrassing. 

 

Wat een ervaring was die loop-safari zeg. We krijgen uitleg van wat wel en niet mocht en hoe me moesten bewegen. Daarna op pad, binnen 5 minuten werden de rangers ineens onrustig “back, back, back, back, quick, quick, hurry, hurry”, je kon in hun stem de onrust horen. We deden natuurlijk wat er van ons werd gevraagd. Zien we op een niet al te grote afstand ineens een zwarte neushoorn met kleintje uit de bosjes lopen…… In eerste instantie kwamen ze recht op ons af, toen we nog verder terug gingen draaide ze om. Hartslag op 200 per minuut, maar ook nog even tijd om een foto te maken. Dit was namelijk het laatste dier wat ik nodig had om mijn “Big Five” compleet te maken. 

 

Daarna tijdens de wandeling nog vele (iets minder gevaarlijke) dieren gezien en gehoord. De rangers hebben veel uitgelegd over sporen, planten en dieren. Na ongeveer 4 uur waren we terug bij de auto. Dit was echt helemaal top !!!!

 

Terug bij de ingang eerst lekker een ijsje en een liter water. Het is vandaag extreem heet met 45 graden en een wind die aanvoelt als een hete föhn. Ik ben daarna nog even met de auto het park in geweest om bij de kijk-hut bij de rivier te zien wat zich daar afspeelde. Badderende olifanten, ook mooi !

Daarna boodschappen gedaan en terug naar de lodge. Daar een koude douche genomen en nu de blog aan het bijwerken en de foto’s aan het bekijken.

De rest van de dag in de luierstand en morgen maar eens zien wat mijn verjaardag aan mooie dieren gaat opleveren.