· 

Zuid-Afrika 2018

Weer een bijzonder nacht gehad…. Ik had het getjirp van krekels en het gekwaak van kikkers verwacht, maar vannacht hoorde ik ineens een diepe grote grom die van naast de tent leek te komen. Heel voorzichtig (omdat ik ook andere gasten hoorde) toch gaan kijken. Staat er aan de andere kant van het hek gewoon een olifant ! Maar goed, ik moet eerlijk toegeven dat ik er toch wel even van geschrokken was. Verder overigens een goede nacht gehad. 

 

Vroeg opgestaan om op tijd bij de ingang van het park te zijn. Om 06.00 uur gaat het park open en dan moet je er, zeggen ze, zijn. De roofdieren zijn in de ochtend het meest actief en dan is de kans ook het grootst om ze te zien. Dat klopte ook wel, in de ochtend diverse leeuwen gezien, de hyena’s en een jakhals, verder ook giraffen, bavianen, zebra’s, en nog veel meer mooie dieren. 

 

Op de terugweg vanuit het park had ik me voorgenomen om langs de supermarkt te rijden, maar ik had daar eigenlijk helemaal geen zin in. Ik was rond 15.00 uur uit het park en moest er om 16.00 uur weer terug zijn voor de “sunset” safari. Ik heb dan ook gewoon net als gisteren de boodschappen in de shop bij het park gedaan. De keus is wel niet zo heel groot, maar het kan er mee door. 

 

Om 16.00 uur geparkeerd bij de receptie van de ingang Kruger Park om mee te gaan op de “Sunset” safari. Ik wil de weten of ik dan andere dieren te zien kreeg……. We zijn naar precies dezelfde locaties geweest waar ik in de ochtend de leeuwen heb aangetroffen, verder op de terugweg de S130 genomen net als ik in de hoop het luipaard in de bomen tegen te komen. Dat laatste is gedurende deze dag niet gelukt, maar we houden goede hoop dat het in de komende dagen nog gaat lukken. De laatste 1 ½ uur van de drie uur durende safari viel een beetje tegen, het was donker en er werden 4 schijnwerpers verdeeld over 14 personen…. Je raad het al, dan zie je gewoon helemaal niks meer, maar goed ik ben nu overtuigd dat een begeleide safari dus niks meer of anders oplevert dan zelf rijden. 

 

Na terugkomst stond de BBQ al aan en kon ik meteen het vlees erop gooien. Het is nu 21.30 uur en ik ga nog even mijn foto’s van vandaag bekijken en dan naar bed. Morgen weer vroeg op.