· 

Zuid-Afrika 2018

Wat een herrie was het in dat hotel, ik heb wel gerust, maar van slapen is niet veel gekomen. Mijn spullen had ik al omgepakt en ik ben dan ook om 03.45 uur gaan rijden. De man bij de poort keek wel even raar toen ik vertrok, maar goed.

 

Onderweg mijn eerste ervaring al gehad met het plaatselijke “wildlife” er liep (ik denk) een wilde hond bijna voor de auto door op de snelweg waar ik 120 km per uur reed. Maar na een kleine uitwijkmanoeuvre die gelukkig goed afliep ben ik heelhuids aangekomen. Ik was om 07.00 uur bij de poort van het Kruger Park. Daar eerst alle papieren voor entree geregeld, tevens een “Sunset” en “Walking” safari geboekt. Toen wat boodschappen gedaan bij het winkeltje, de auto volgetankt en toen het park in !!!

 

Ik heb in totaal 25 verschillende dieren kunnen fotograferen en nee lang niet alle foto’s zijn even goed, maar het begin is gemaakt. Rond 15.00 uur had ik het zo heet en begon ook de vermoeidheid toe te slaan. Ik zag omgevallen bomen aan voor giraffen en grote rosten voor olifanten, tijd om in te gaan checken bij mijn verblijfplaats. Crocodile Bridge Safari Lodge, wat een geweldige plek. Heerlijk rustig, je hoort er alleen de dieren. De olifanten, krokodillen en impala’s lopen letterlijk voor je tent lang (zit overigens wel een stroomdraadje tussen J). Aangekomen eerst kennis gemaakt met de eigenaren en ook met Jesse de Jack Russel en Jock de Pronkrug. Gezellig !! Daarna een welverdiende douche. 

 

Rond 18.00 uur werd de BBQ aangezet en rond 19.30 uur was iedereen zijn eigen meegebracht vlees aan het bereiden en hebben we gezamenlijk gegeten. Handig want zo kun je mooi aanhoren wie wat waar heeft gezien. Morgen dus op pad om de leeuwen en cheeta’s te zoeken……..

 

Na het eten ben ik lekker naar mijn luxe tent met eigen douche en wc gegaan en heb ik dit allemaal op papier gezet. Nu lekker slapen. Morgen om 05.12 uur gaat het wekkertje weer. 

Op zoek naar nog meer moois.