· 

Zuid-Afrika 2018

De laatste dag van de keuringen. Vandaag de Ras-standaard gekeurd, er waren 3 honden ingeschreven waarvan er 2 zijn geslaagd en er één in de herkansing mag.

Daarna heeft Barron mij en zijn familie meegenomen op een boottocht. Vanuit de boot kon ik Kaapstad vanuit weer een andere hoek bekijken.

Op een bepaald moment kwamen er zelf dolfijnen langs de boot mee zwemmen, helaas ging het allemaal te snel om er een goede foto van te kunnen maken.

Van de Pinguïns heb ik wel wat foto’s gemaakt en daarmee toch mijn dagelijkse doses “wildlife” kunnen vastleggen. 

 

Daarna was het erg haasten om op tijd op het vliegveld te zijn, ik was 7 minuten voor sluitingstijd van de balie aanwezig. Helaas bleek de vlucht overboekt, ik was eerlijk gezegd bang dat ik een nacht extra zou moeten blijven en daarmee een dag in het Kruger Park te missen. Dat viel dan weer mee, ik werd van 16.00 uur omgeboekt naar 17.00 uur. De hele planning schoof dus een uur op.

 

De vlucht was relatief kort (2 uur) en in Johannesburg aangekomen moest ik mijn huurauto ophalen. Een beetje norse dame achter de balie hielp me verder en de auto zou klaarstaan op plek B44. Nou niet dus, die sleutels werkt niet op die auto. Een aardige meneer in de garage hielp mee zoeken en de auto werd gevonden op plek C26, ach het zijn maar kleine details. Toen bleek er geen navigatie in het voertuig te zitten. Dezelfde aardige meneer vertelde me dat ik die kon ophalen bij de balie bij de uitgang. Daar keken ze een beetje vreemd toen ik om een navigatie vroeg maar ik kreeg hem uiteindelijk dan toch mee.

 

Op pad, 1.5 uur naar Middelburg waar ik (het reisbureau) een hotel voor de nacht had geboekt. Rond 22.0 uur ingecheckt en naar mijn kamer gebracht. Het hotel leek wat weg te hebben van een afwerkplek. Het zou me niet verbazen als je er per uur zou kunnen boeken. Maar goed het was maar om even te rusten. Ik heb zelf met mijn kleren aan geslapen, ik moest daar zo snel mogelijk weg, niet omdat ik me onveilig voelde maar ik had geen behoefte om daar langer te blijven dan heel hard nodig.