· 

Zuid-Afrika 2018

Na een volle dag reizen vanmorgen om 11.15 uur aangekomen in Kaapstad.

Het was me de reis wel..... Ruim op tijd op Schiphol aanwezig, handbagage 6 kilo te zwaar, camera en grote lens eruit, nog een lens in de jaszak en toen was de tas 6 kilo en mocht mee als ruim-bagage..... Door de douane, daar moest de tas open, drugscontrole waarbij niks werd aangetroffen, maar de tas moest toch helemaal leeg om te kijken wat er allemaal in zat. Na deze controle mocht ik door naar de gate. Daar werd ik naar voren geroepen, ik had me niet gemeld bij de balie, ehhhh jawel, heb er zelfs een koffer ingeleverd en mijn handbagage is gecheckt...... Er was blijkbaar iets niet goed gegaan met het invoeren van mijn gegevens. Maar ook dit werd opgelost.

 

Boarden begon mooi op tijd, maar toen we allemaal in het vliegtuig zaten kregen we te horen dat er niet mochten vertrekken i.v.m. de drukte in het luchtruim.... 45 minuten later gingen we dan toch.

 

In Doha aangekomen was het allemaal krap. Ik had een uur voordat ik moest boarden voor de volgende vlucht. Dus snel door de lange gang, waar ik weer door een controlepost moest. Ook hier moest de tas weer open en werd er gecontroleerd op drugs. Blijkbaar worden cameratassen daar veel voor gebruikt. Ook hier niks gevonden en ik mocht door. Met de shuttle trein naar de andere kant van het vliegveld om daar op tijd bij de gate te zijn voor het boarden.

 

Met zijn alle in de bus en (terug) naar het deel van het vliegveld waar ik net vandaan was gekomen met de shuttle trein..... Maar goed, de vlucht vertrok mooi op tijd en we waren dan ook op tijd in Kaapstad.

 

Daar door de douane, dat duurde best wel lang omdat er maar 3 hokjes bemenst waren.... Maar ik heb mijn paspoort-stempels weer binnen.

 

Ik werd opgehaald door Barron en zijn twee kinderen. We gingen naar "Table Mountain". Met de kabelbaan naar boven, wat een uitzicht !!! 

Tevens mijn eerste "wildlife" tegengekomen een "Dassie" die leven daar op de berg, het lijken wel grote marmotten, maar dat zijn het blijkbaar niet.

 

Daarna door naar het hotel voor een snelle douche waarna ik weer opgehaald ben voor het avondeten. Lekker relaxed naar een soort van bistro om daar te genieten van een echte maaltijd na al dat vliegtuigvoedsel. 

 

Na het eten en het toetje terug naar het hotel. Nu lekker slapen en mogen is het Show-time !!